Coming soonHOME – Creative Residency in Cliftonville / MARGATE

Cliftonville was ooit een van de meest attractieve badplaatsen in Engeland. Een op een klif gelegen wijk in Margate; de rich en de famous kwamen er logeren. Dat was toen. Vandaag de dag beleven Margate en Cliftonville een soort renaissance. Vele bezoekers van de culturele flagshipstore Turner Contemporary ontdekken de geschiedenis en de schoonheid van de ontwikkelingen op deze  plek. Schoonheid en verval gaan er hand in hand. En de culturele wereld heeft de plek ontdekt. Margate is niet voor niets gekozen in de top vijf van de Rough Guide.

Naast de rijke geschiedenis en de prachtige architectuur is Cliftonville een levendige wijk waar meer dan 40 talen worden gesproken. De architectuur,  de straten die allemaal op het strand uitkomen, het zijn belangrijke krachten van de wijk. Toch heeft Cliftonville last van negatieve stereotyperingen. Deze leven vooral lokaal. Ze zijn het gevolg van een lange periode van economische neergang en de flinke demografische veranderingen.

De aanpak

HOME staat voor een positieve aanpak die aansluit bij deze ontwikkelingen. Identiteit vormt de basis voor de aanpak. Het uitwisselen van verhalen kan een nieuwe positieve impuls geven aan de gevoelens over de wijk en de stad. Het concreet samenwerken aan de opgaven zorgt voor verbondenheid. Deskundigen en kunstenaars die mee kunnen denken over en werken aan de mogelijkheden van de wijk worden uitgenodigd voor een tijdelijk verblijf. kasus.nu bedacht en ontwikkelde de HOME aanpak voor de Thanet County Councel en lokale culturele werkplaats Resort Studios. Ondersteund door Europese subsidies gaat het project in 2014 van start.

KASUSNU_MARGATE2KASUSNU_MARGATE

Lees meer >