DUITSE TEKST

ENGELSE TEKST

KROTofKANS Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeland staan huizen in vele soorten en maten. Ook Zeeuws-Vlaanderen telt kleinere oudere particuliere woningen met voorzieningen die niet meer passen bij de wensen van de moderne tijd. Wat kunnen we daar op woningniveau mee doen? Het wonderlijke is dat dit probleem direct over de grens, soms zelfs enkele honderden meters verderop, veel minder speelt. Daar worden dergelijke woningen, vrijstaand of meestal gewoon deel uitmakend van een rijtje, redelijk snel verkocht en op creatieve wijze opgeknapt. Van wie zijn deze woningen? Wie zijn de buren en wat gebeurd er in de straat? En welke rol spelen andere partijen en ontwikkelingen?

De aanpak van KROTofKANS

Om naar oplossingen te zoeken en goede voorbeelden te geven betrekken architecten, vormgevers en deskundigen van uiteenlopende disciplines twee jaar lang (2010 – 2012) samen met andere partners en geĂ¯nteresseerden een leegstaande particuliere woning. Ons HUIS staat in verschillende plaatsen Zeeuws Vlaanderen. Ons HUIS is een plaats waar partijen samen komen om over de mogelijkheden voor de toekomst na te denken en deze mogelijkheden samen vorm te geven. Wij willen met ons HUIS creatieve voorbeelden geven om de omgeving te helpen met het naar hun hand zetten van de gegeven omstandigheden op een onconventionele manier. KROTofKANS Zeeuws-Vlaanderen is ontwikkeld voor CBK Zeeland. Momenteel organiseert CBK Zeeland KROTofKANS Schouwen-Duiveland.

KROTof KANS in Sas van Gent >

KROTof KANS in Oostburg >